WEBDESIGN & ONLINE MARKETING
TEL: 0624391628 | E-MAIL: yme@resolutionsbv.nl | Github

Pagina snelheid & verkoop

Het aantal aankopen via het internet is in de laatste 15 jaar explosief gegroeid. Over heel 2014 hadden 10,4 miljoen unieke internetgebruikers wel eens online wat gekocht, dat is ruim 60% van de Nederlandse bevolking in 2014 (bron: CBS). Toch hebben veel ondernemers moeite om klanten vast te houden. Er zijn wel bezoekers, maar waarom zijn er geen aankopen? Het antwoord wordt vaak gezocht in extra investeringen in marketing of het aanpassen van het product. Er is altijd wel te verbeteren op deze vlakken, maar er is een grote kans dat de kern van het probleem zich ergens anders verschuilt; de snelheid van jouw site.

 

De eerste regel die ondernemers vaak leren is "Als klanten je niet kunnen vinden, dan kunnen ze ook niets kopen". Er wordt dus enorm veel tijd en geld in zichtbaarheid geïnvesteerd, maar dan? Klanten komen wel op jouw site, ze bekijken 1 of 2 pagina's, maar ze kopen niets. Een frustrerend en herkenbaar probleem voor een ondernemer. Het probleem bevindt zich vaker dan verwacht in de snelheid van de site. 1 op de 4 bezoekers verlaat jouw website direct als de pagina niet binnen 4 seconden geladen is. Binnen 3 kliks heeft die slome website nog maar 42% van de originele bezoekers over. De vuistregel is maximaal 2 seconden per pagina, je bent dan al sneller dan een groot deel van het web. Mijn eigen richtlijn is onder de 1 seconde.

 

Deze resultaten zijn te behalen zolang een website goed kwalitatief opgezet wordt en er nagedacht wordt over het versnellen van de website.

 

 

Onderzoek bedrijven

 

1. Bij Walmart & Amazon gaf elke 100ms (1/10de van een seconde) 1% extra winst.
Amazon verliest 1.6 miljard aan winst voor elke seconde extra laadtijd!

2. Yahoo 9% meer internetverkeer voor een verbetering van 400ms

3. 60 miljoen meer Firefox browser downloads, door de site 2.2 seconde sneller te maken.

4. AliExpress heeft de laadtijd verbeterd met 36% voor 10.5% extra aankopen en 27% extra conversie (acties) op de website.

5. Instagram heeft gebruikers aangezet tot meer kliks en langer scrollen door simpelweg de snelheid te verbeteren

Wat kan jij doen aan dit probleem?

 

  • Gebruik tools om jouw site snelheid te meten en erachter te komen waarom jouw site sloom is.

Een aantal tools:

https://tools.pingdom.com/
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/
https://search.google.com/search-console/mobile-friendly
https://gtmetrix.com/
https://www.webpagetest.org/

 

  • Beperk HTTP requests. HTTP requests zijn een sterke factor voor de duur van het laden van jouw site. Alle requests moeten door de server verwerkt worden.
  • Gebruik een Content Delivery Network (CDN). Als jouw site op verschillende plekken in de wereld gebruikt moet worden dan heb je een CDN nodig. Een CDN zorgt ervoor dat jouw site op verschillende plekken in de wereld snel kan laden door servers dichterbij de locatie van de gebruiker beschikbaar te maken.

    Voorbeeld CDN. Dit laat een server zien van de CDN. In de werkelijkheid zijn deze servers verspreid over de hele wereld zodat er altijd een CDN server dicht bij de gebruiker beschikbaar is.

  • Pagina bestandsgrootte verkleinen. Dit mag maximaal 1MB zijn.
  • Snellere server huren en het inzetten van technologieën zoals Nginx en Redis
  • HTML, CSS en Javascript verkleinen. De witte regels tussen code nemen extra ruimte in. Door deze te verwijderen en alles als het ware op elkaar te stapelen krijg je kleinere bestanden.
  • Maak gebruik van pagecaching. Een server moet een pagina genereren op het moment dat een gebruiker de pagina wilt zien. Pagecaching is simpelweg het klaarzetten van de pagina zodat hij direct toegezonden kan worden en er geen tijd wordt verspild aan het genereren van de pagina.

 

Oplossen dus

Je werkt hard aan jouw onderneming of wilt er hard aan gaan werken. Het is zonde om zoveel klanten te laten liggen door een slome website. Ondernemen is een race tegen alle andere ondernemers in jouw vakgebied. Je kan er zeker van zijn dat de concurrentie er alles aan doet om alle voordeeltjes op te pikken.

 

Heb je hier hulp bij nodig? Alle technieken die ik hier bespreek kan ik voor je toepassen.
Gesprek aanvragen

Yme Brugts

Enthousiasteling in Webdevelopment & Marketing. Ik help ondernemers graag met het verbeteren van hun online positie.